Contoh Soal Ulangan Bahasa Jawa Kelas 1 SD dan Kunci Jawaban

Bank Soal - Contoh Soal Ulangan Bahasa Jawa Kelas 1 SD dan Kunci Jawaban ini merupakan referensi pembuatan bahan Soal Ulangan ataupun Ujian Sekolah, yang bisa Guru download dan mengeditnya sesuai dengan materi pembelajaran di kelas masing-masing terutama terkait dengan Bahasa Jawa, Contoh Soal, SD Kelas 1 . Periksa terlebih dahulu sebelum langsung mencetaknya, berikut ini isi soal tersedia untuk didownload:

Contoh Soal Ulangan Bahasa Jawa kls 1 SD dan Kunci Jawaban

PEMERINTAH KABUPATEN GROBOGAN
DINAS PENDIDIKAN
UPTD PENDIDIKAN KECAMATAN GEYER
SEKOLAH DASAR NEGERI 1 ASEMRUDUNG
Alamat :Desa Asemrudung RT/RW: 12/02  Kecamatan Geyer Kode Pos 58172
Email: sdn1.asemrudung@gmail.com, Blog : http://sdasemrudungsatu.blogspot.com    

Mata  Pelajaran    :   BAHASA  JAWA        SDN    :
Hari / Tanggal        :                Kelas    : I ( Satu )
Waktu    :                Nama    :


tamatna     gambar  iki  banjur  wacanen  sing  premati !
jenengku  ninik . jenenge  adhiku  didik.
aku  kelas  siji  sdn  sukoharjo  03 omahku  sukoharjo asmane  bapakku 
ibuku  asmane  ani


wenehana  tandha  ping ( x )  aksara  a,  b , utawa  c  ing  sangarepe  wangsulan  sing  bener  !


1.    Jenengku     .  .  .  

a.anik
b.ninik
c.nonik

2.adhiku  jenenge.  .  .  .

a.didik
a.adi
c.dodit

3.bapakku  asmane .  .  .  .

a.adi
b.budi
c.badu

4.ninik  sregep  .  .  .  latar

a.maculi
b.umbah-umbah
c.nyapu

5.    yuli  lagi  .  .  .  buku

    a.maca
b.nulis
c.nonton

        6.  kamat saben  dina  sinau  supaya .  .  .  .
a.sugih
b.pinter
c.dialem

       7.sakri  kena  paku  ,  yen  ditulis  latin  .  .  .  .

    a.    sa kri  ke  na  pa  ku
    b.    sakrikenapaku
    c.    sakri  kena  paku

       8.    bu  luluk  lagi  .  .  .  .
    a.maca
    b.masak
    c.nyapu

      9.tulisan  latin  sing  bener  ing  ngisor  iki  yaiku  . . . .

        a.    sar - jo no - maca
                 b.    sarjono  maca
c.    sar - jo – no - ma - ca
   
       10.amari  lara  weteng
                           wetenge  mules-mules.
                           amari  ora  mlebu  sekolah.   

                 --------------------------------    
        
         manut  wacan  kasebut  , geneya  amari  ora  sekolah ?   
   
a.jalaran    lara  weteng
b.jalaran  ngelu
c.jalaran   bidhuren   

11    ukara sing mathuk kanggo gambar ing ngisor iki yaiku ….
a.    sukir mancing
b.    sukir adus
c.    sukir sinau

12. joko lagi ….
a.    maca
b.    nulis
c.    nggambar

13.    mau isuk erni ketemu bu guru. erni ngucapake ….
    a. sugeng enjing
    b. matur nuwun
    c. nuwun sewu
   
    14.Iki dudu wortel, nanging ….
a.    tomat
b.    lombok
c.    brambang

15. sing pincang iku  ….
a. sikile
b. tangane
c. kupinge

16.sumi nyapu latar.
latar … sumi
a.    nyaponi
b.    daksaponi
c.    disaponi

17. supar lan hari  balapan …
a.    karung
b.    sak
c.    goni

18. mimit saben sore nyirami ….
a. kembang
b. omah
c. kasur

19. slamet angon wedhus. sing angon wedhus ….
a. slamet
b. bowo
c. sodik

20. yani sinau ing ….
a. kamar
b. pawon
c. jedhing

21.  iki  kewan ….
a. kebo
b. jaran
c. gajah

22. ukara sing bener yaiku ….
a. tlale iku duweke gajah
b. tlale iku duweke jaran
c. tlale iku duweke kebo

23. pitik sikile loro, yen wedhus sikile ….
a. siji
b. telu
c. papat

24. suarane kucing ….
a. embek - embek
b. meong - meong
c. kwek – kwek

25. papan  kanggo lungguh yaiku ….
a. meja
b. lemari
c. kursi

II.    isenana kanthi mathuk !

26. erwan kirim  sms. kirim kosokbaline ….
27. yen sekolah kholik nganggo ….
28. kasiono lunga. yen ditulis latin  ….
29. nyokot –  lemut  -  marmi. Yen ditata dadi ukara sing bener ….
30. daemi lagi ….

Kunci Jawaban
I.    1. B    2. A    3. A    4. C    5.A    6. B    7.C    8. B    9.    10.A
11.A    12. C    13. A    14. B    15.A    16.C    17.A    18.A    19.C    20.A
21.A    22.A    23.C    24.B    25.C

II.  26. nrima
      27. dhasi
      28. kasiono lunga.
      29. lemut nyokot marmi.
       30. nari

[DOWNLOAD LINK] 
Pilih Link Unduh alternatif di bawah ini:
Mohon Tunggu sedang memuat Link FILE...
Diharapkan Contoh Soal Ulangan Bahasa Jawa Kelas 1 SD dan Kunci Jawaban di atas adalah bahan yang tepat, sesuai, baik dan benar untuk digunakan. Hampir semua format soal menggunakan microsoft Word (doc / docx) dengan demikian akan memudahkan anda dalam pengeditan.

Posting Komentar

MKRdezign

Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Gambar tema oleh Jason Morrow. Diberdayakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget